Webinar – Rejsen fra bachelor til master


12:30-12:35 Velkommen

 Kort introduktion til webinaret ved:

Tanja Würtz Jørgensen, Bioanalytikerunderviser SD MSA, Koordinator for patienter i forskning ved AKP, Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital og Camilla Christine Qvist, Bioanalytikerunderviser, BLS, MpEd, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet

 

12:35-12:55 Master i sundhedsantropologi (oplæg)

Sundhedsantropologi beskæftiger sig med sociale, kulturelle, organisatoriske, strukturelle og etiske aspekter af sundhed og sygdom i en global verden. Hvordan kan dette kombineres med og anvendes i bioanalytikerprofessionen? Masterprojekt: Et studie af hvordan omsorg for patienterne skabes i laboratorier uden patientkontakt, og hvilken indflydelse omsorgen har på bioanalytikernes oplevelse af høje følelsesmæssige krav i arbejdet.

Tanja Würtz Jørgensen, Bioanalytikerunderviser SD, MSA, Koordinator for patienter i forskning ved AKP, Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital

 

13:00-13:25 Master of science (oplæg)

Hvordan kan en masteruddannelse bruges som springbræt til forskning og udvikling?

 Denne master har en stærk forskningsbaseret tilgang med fokus på at udvikle analytiske og metodiske kompetencer, der gør det muligt at udforske komplekse problemstillinger i sundhedssektoren. Filis Necip anvendt sin master til at udbygge forskning inden for teknologiforståelse i bioanalytikerfaget. Dette har ført til videnskabelige publikationer og en større bevilling fra Novo Nordisk Fonden til et større udviklingsprojekt.

Filis Necip, Bioanalytikerunderviser, BLS, MSc, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet

 

13:30-13:55 Master i offentlig ledelse (oplæg)

En master i offentlig ledelse giver et videns baseret fundament for at lede i din organisation. Igennem formidling af relevant og aktuel viden inden for offentlig organisation, styring og ledelse, kombineret med praktiske redskaber og træning i at anvende teoretisk viden i egen ledelsespraksis, giver uddannelsen redskaber til at analysere ledelsesmæssige udfordringer, samt ledelsesværktøjer til at løse dem. Masterprojekt: ”Fælles om opgaven?” Udforsker muligheder og barrierer for tværprofessionelt samarbejde mellem hospitalsafdelinger.

Tanja Würtz Rasmussen, Overbioanalytiker og leder af sundhedsadministrative medarbejdere, SD, MPG, Nuklearmedicin og PET, Århus Universitetshospital.

 

14.00 – 14:25 Master i personlig medicin (oplæg)

Masterprojekt: Anvendelse af Long-Read Sequencing til klassifikation af TP53 varianter som værende enten mono- eller bialleliske.

TP53-mutationer forværrer prognosen for MDS-patienter. Allogen stamcelletransplantation kan være kurativ, men er mindre effektiv ved bialleliske mutationer. Standard NGS har begrænsninger i vurdering af allelstatus. Dette projekt undersøger, om Long-read sekventering (LRS) præcist kan skelne mellem mono- og bialleliske TP53-mutationer.

Louise Serup Christoffersen, Bioanalytiker og master i personlig medicin, Afd. for Molekylærpatologi | Patologiafdelingen, Aalborg Universitetshospital

                                                                                       

14:30 – 14.55 Videreuddannelse for bioanalytikere – Værdi i praksis (oplæg)

Hvordan kan en masteruddannelse skabe reel værdi i bioanalytisk praksis? Chefbioanalytiker Majbritt Wagner-Eckert, MSc, MPQM, deler sine erfaringer som leder og giver et perspektiv på, hvordan videreuddannelse kan styrke diagnostik, undervisning og faglig innovation. Med to masteruddannelser i rygsækken og et stærkt fokus på anvendelighed belyser hun, hvorfor efteruddannelse bør handle om mere end blot titlen

Majbritt Wagner-Eckert, Chefbioanalytiker MSc, MPQM, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet

14.55 – 15.05 Afrunding af dagen

Tanja Würtz Jørgensen, Bioanalytikerunderviser SD MSA, Koordinator for patienter i

forskning ved AKP, Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital og Camilla

Christine Qvist, Bioanalytikerunderviser, BLS, MpEd, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet